Best news on social media
        lepotaizdravlje.rs

10.08.2017 | 21:00
        Smedia preuzela:

10.08.2017 | 21:10
0%
18

Guliver/Thinkstock Sastojci:

Za koru
– 250 g čokolade za kuvanje
– 50 g putera
– 5 žumanaca 9 belanaca
– 4 kašike šećera
Za fil
– 2,5 dl mleka
– 100 g šećera
– 4 žumanceta
– 2 vanil-šećera
– 10 g želatina u prahu
– 2 dl slatke pavlake
Za dekoraciju
– 2 šlaga
– 2 kašike kakaoa

Priprema:

Kora:
1. Čokoladu za kuvanje izlomiti i otopiti na pari. U nju dodati puter i mešati dok se ne otopi. Zatim je skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
2. Žumanca umutiti sa dve kašike šećera.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
4. U šam od belanaca dodati umućena žumanca, prohlađenu...

comments powered by Disqus
...

Punjeni kare u sosu od povrća

Sastojci: – 700 g karea bez kostiju – 200 g šampinjona – 150 g mesnate slanine ...

32
kuvar
1
...

Italijanske paste

Probajte mocarela salatu, pene marinaru, pastu u pikantnom sosu, sa belim mesom, začinjene paričicom

22
kuvar
0
...

Lenja pita s jabukama

Sastojci: zа testo – 125 g puterа – 350 g mekog brаšnа – ...

20
kuvar
3
...

Musaka s paprikama

Sastojci: – 12 većih pečenih pаprikа rogа – 3 jаjetа – 600 g pilećeg belog ...

17
kuvar
8
...

Kreč popravlja ukus rakije

Nepravilno vrenje i pojava sirćenih bakterija u kljuku, tokom destilacije, utiču na kiseli ukus rakij

5
kuvar
7
...

NEOBIČNA I BRZA: Pita od krompira (VIDEO)

Uživaćete u pripremi, a tek u ukusu...

0
kuvar
9
...

Testenina s brokolijem

Sastojci: – 350 g šupljih špageta – 300 g pilećeg belog mesa – 1 glavica crnog ...

0
kuvar
7
...

Tart od lisnatog testa

Sastojci: – 250 g lisnatog testa – 8 šeri paradajza – 3 krompira srednje veličine ...

0
kuvar
8
...

Lignje u kari sosu

Plodovi mora su uvek odličan izbor za lagani, niskokalorični ručak. Lignje pripremljene u kari sosu daju kombinaciju ukusa koju ćete poželeti ponovo ...

0
kuvar
9
...

BRZO I JEFTINO: Marmelada od šargarepe

Vreme za pripremu zimnice se bliži, napravite ovu marmeladu vrlo jednostavno. ...

0
kuvar
5
...

Francuski macaroni, najpopularniji kolač na svetu

Sve više, ova poslastica je postala popularna i na našem podneblju, pripremite je lako. ...

0
kuvar
9
...

Najlepše torte: Raskošna čokoladna torta sa smokvama

Sastojci: Za kore – 15 belanaca – 15 kašika šećera – 150 g ...

0
kuvar
5
...

Salata od slatkog krompira sa šampinjonima i spanaćem

Pravi obrok za gurmane. Napravite toplu, blago začinjenu salatu od pečuraka i spanaća. ...

0
kuvar
10
...

Koju kafu biste vi popili?

Espreso, instant, filter… duža, kraća, s mlekom, bez mleka, kapućino, crna, bela, mocha, latte… sve ih volimo i rado konzumiramo!Ipak, znamo ...

0
kuvar
7
...

Jagnjeći ragu s mirođijom

Sastojci: – 800 g jagnjetine bez kostiju – 2 kašike seckane mirođije – 2 čena ...

0
kuvar
7
...

Američki magazin o rakiji - "esencija srpskog bića"

Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem je ona opisuje kao važan segment kulturnog nasleđa i "esenciju ...

10
kuvar
11
...

Pošalji recept #93

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA: Brodić Brze piroške Lisnate pogačice s ...

2
kuvar
21
...

Kiš sa kiselim mlekom

  PIxabay Sastojci: Za testo – ...

0
kuvar
11
...

Čokoladni kolač sa krem sirom

Sastojci: Za koru – 2 kašike eurokrema – 2 jajeta – 180 g oštrog ...

0
kuvar
7
...

Pileće rolnice u sosu od senfa

Sastojci: – 500 g pilećeg belog mesa – 120 g mocarele – 2 kašike senfa ...

0
kuvar
3
...

Trikovi za pravilno kuvanje testenine

Veoma je važno da naučite osnovna pravila pripremanja testenine. Najpre odaberite veći lonac, pa na 100 g testenine koju planirate da kuvate sipajte ...

0
kuvar
10
...

Najlepše torte: Bolero rapsodija

Sastojci: Za kore – 8 jaja – 400 g šećera – 2 dl vode ...

0
kuvar
11