Best news on social media
        lepotaizdravlje.rs

24.07.2017 | 13:00
        Smedia preuzela:

24.07.2017 | 13:10
0%
18
Pixabay Sastojci:

1 pile
40 čenova belog luka (može i više, do 100 komada)
1,5 dl vermuta
4 dl pileće supe (bujona)
500 gr krompira
oko 100-150 ml ulja za prženje
+ ulje za prženje krompira
soli i bibera po ukusu

Priprema:

1. Čenove belog luka očistiti.
2. Pile iseći na komade, dobro ih usoliti i pobiberiti.
3. Ulje dobro zagrejati u dubljoj šerpi, a potom ispržiti komade piletine da lepo porumene sa svih strana (oko 10 minuta).
4. Piletinu prebaciti u vatrostalnu posudu i ostaviti je sa strane.
5. U masnoći u kojoj se pržila piletina ubaciti čenove belog luka. Kad porumene (nakon 5 minuta), dodati vermut, pržiti još 2-3 minuta neprekidno mešajući. Zatim naliti bujonom i ostaviti da provri.
6. Izvaditi nekoliko čenova prženog belog luka, rasporediti ih preko piletine, a ostatak u šerpi izmiksati...

comments powered by Disqus
...

Poslastice sa šljivama

Šljive su veoma zdrave, jer obiluju mineralima, među kojima dominiraju kalijum, kalcijum i magnezijum, a mnoge domaćice ne propuštaju da naprave razne ...

0
kuvar
8
...

Kajsije i breskve za vrele dane

Breskva je prava blagodet za organizam, od početka do kraja sezone. Kajsije, koje sadrže dosta vode, preporučuju se za vrele dane, naročito ako se obilno ...

0
kuvar
14
...

Poslednji Bordenov intervju: Vajnstinu želim prebijanje do smrti

Čuveni svetski kuvar Entoni Borden, koji je prošlog meseca izvršio samoubistvo u francuskom hotelu, poslednji intervju dao je novinarki Mariji Bastiljos ...

0
kuvar
19
...

Dijeta: Grašak za dobru liniju

Ukusna mahunarka bogata je proteinima koji su sličini belančevinama iz mesa. olna kiselina i vitamin B6 čine grašak idealnom namirnicom za osobe koje ...

0
kuvar
10
...

Par saveta kako da skuvate pirinač koji neće biti gnjecav i ukusan

Ako od pirinča želite napraviti fini prilog kojem se “zrna broje”, treba kupiti pirinač dugog zrna. Pirinač okruglog zrna nakon kuvanja bude kašast ...

0
kuvar
58
...

Pošalji recept #104

  Novi broj magazina Pošalji recept je u prodaji, a u njemu ćete pronaći:   PREDJELA ...

0
kuvar
26
...

Kompot od bresaka

Priprema: 3 sata Posno jelo Sastojci: * 5 kg bresaka * 30 kašika šećera ...

0
kuvar
12
...

Napravite ukusni miš-maš

Preukusni specijalitet preliven sosom od jaja i kiselog mleka

0
kuvar
28
...

Uklonite neprijatne mirise

Miris ribe odstranićete tako što ćete ruke dobro istrljati solju, a potom ih oprati u hladnoj vodi. Da biste sa dlanova i sudova uklonili ...

0
kuvar
11
...

Sarma s mesnatom suvom slaninom

Priprema: 80 min. Kuvanje: 120 min. Mrsno jelo Sastojci: * 2 veće glavice kiselog ...

0
kuvar
11
...

Sicilijanska pasta

Priprema: 40 min. Posno jelo Sastojci: * 200 g posne testenine – fusila ...

0
kuvar
13
...

TRI najbolja načina da iskoristite meso od juče!

Ukoliko vam ostane šnicla ili više njih od jučerašnjeg ručka, nemojte je jesti sledeći dan jer neće biti ni približno ukusan kao kad ste ga pripemili. ...

0
kuvar
20
...

Vanila i čokolada su prevaziđeni ukusi! Da li biste probali sladoled od tradicionalnih srpskih ukusa ajvara, sira, drenjine, mušmule, šljivovice

Pa ko još ne voli sladoled, a novi ukusi svakodnevno se pojavljuju. Međutim niko ne bi rekao da će jednom čoveku pasti na pamet da napravi sladoled ...

0
kuvar
10
...

Kisela pavlaka za slatke kolače

Sigurno ste već pravili neke poslastice koristeći i kiselu pavlaku. Probajte: čokoladni sladoled, piškote sa malinama, pitu od višanja, čizkejk u ...

0
kuvar
11
...

Grilovano povrće

Povrće možete u tiganju spremati u najrazličitijim kombinacijama, a mi vam preporučujemo: tikvice sa feta sirom, aromatični rolat, napuljsku salatu, ...

0
kuvar
12
...

Začinite malo po egipatski: Napravite koftu

Egipatska kuhinja je specifična i predstavlja spoj grčke, turske, libanske u kombinaciji sa njihovim lokalnim začinima, ukusima. Jedno od njihovih tradicionalnih ...

0
kuvar
13
...

Rashladiće vas ljuta papričica!

Na jela koja se dugo i teško vare treba zaboraviti, jer ona stvaraju utisak da je još toplije

2
kuvar
10
...

SuperWine 6.0: Vinski spektakl za pamćenje

Nedavno završeni SuperWine salon vina održan u luksuznoj yacht marini Porta Montenegra u Crnoj Gori ugostio je izabrane evropske vinarije i još jednom ...

0
kuvar
8
...

Jabuke za svačiji ukus

Zasladite se uz štrudlu sa orasima, slasne mafine, pitu bez jaja i čokoladnu fantaziju

0
kuvar
18

Torta "prste da poližeš" od tri sastojaka - gotova za 15 minuta

Torta od samo tri sastojka sočna je i ukusna i, što je najvažnije, vrlo jednostavna za pripremu. Izdvojite vrlo malo vremena i uživajte u ukusnom, jeftinom ...

7
kuvar
54

Jelovnik koji usporava starenje

Sve što jedemo utiče na našu kožu - negativno ili pozitivno. Preporučuju se maslinovo ulje, povrće, žitarice, riba i bobičasto voće

0
kuvar
16

Agresivci vole kad gorči

Istraživači sa Univerziteta Insbruk u Austriji su sproveli studiju na osnovu koje su zaključili da omiljeno piće zaista može da otkrije karakter i ...

0
kuvar
10