Best news on social media
        novosti.rs

07.01.2017 | 11:00
        Smedia preuzela:

07.01.2017 | 12:00
0%
3

Shutterstock

OSIM pirinča, palente, testenina i hleba bogat izvor ugljenih hidrata su i žitarice od celog zrna prosa, ječma i ovsa. Nutricionisti savetuju da je najbolje da se jedu u kombinaciji sa mahunarkama - pasulj, grašak, bob, soja, jer u tom spoju organizam dobija sve neophodne aminokiseline. Ove aminokiseline ključne su u očuvanju elastičnosti krvnih sudova i zdravlja srca, dok su žitarice od celog zrna bogate dijetalnim vlaknima koja pospešuju varenje i utiču na redovnost pražnjenja creva.

comments powered by Disqus
...

Slasni kaneloni sa spanaćem i sirom

Pikantan obrok koji će oduševiti sve ljubitelje testenine.

38
kuvar
24
...
24
kuvar
1
...

Najzdravije voće – urme

Najpoznatija namirnica u ishrani arapskog sveta je urma ili datula. Toliko je važna, da je zovu hleb pustinje, a u drevnoj Grčkoj je poznata i kao voće ...

24
kuvar
3
...

Princes krofne – desert koji govori sto jezika

120 min 10 osoba Lako Sastojci: ...

22
kuvar
3
...

Nenad Knežević Knez ponosan na uspeh svoje ćerke: Od malih nogu je pokazivala IZUZETAN talenat

Nakon što je njegova ćerka Ksenija postala član poznate muzičke grupe, što je samo jedan u nizu njenih uspeha, pevač otkriva kako je tekla njena karijera ...

14
kuvar
2
...

Aromatična pita sa zeljem i mirođijom

55 min 6 osoba Lako Sastojci: ...

14
kuvar
4
...

Užina sa manje od 100 kalorija – 25 predloga

Ukoliko vam nedostaje ideja za ukusnu i zdravu užinu, evo predloga koje možete koristiti i na taj način kontrolisati unos kalorija. Koje su to količine ...

14
kuvar
4
...

Brza jela sa šunkom

Kada nemate ideju šta biste mogli da spremite za ručak, a hteli biste da provedete manje vremena pored šporeta, idealan obrok biće neko od jela sa šunko ...

10
kuvar
5
...

Osnovne odlike portugalske kuhinje

Portugalska kuhinja zasniva se najvećim delom na mediteranskoj kuhinji, ali se razvila i pod velikim uticajem kolonija koje je ova zemlja posedovala. Ovaj ...

0
kuvar
1
...

Topi se u ustima: Rolat od šumskog voća

Ko će mu odoleti? Ovaj rolat sa manje kalorija biće prava poslastica za svakoga. ...

0
kuvar
8
...

I doručak i ručak: Kajgana sa tikvicama

Sprema se lagano i brzo, baš kao što volite.

34
kuvar
77
...
5
kuvar
19
...

Laneno seme i đumbir u borbi protiv kancera

Poznato je da vlakna u namirnicama ubrzavaju prolazak hrane kroz digestivni trakt, stimulišu varenje i brzo neutrališu kancerogene materije iz organizma. ...

0
kuvar
16
...

Da li se suši uvek pravi samo od sirove ribe?

Tradicionalni japanski zalogaji zapravo se daleko češće prave od termički obrađene ribe i morskih plodova, ili su pak vegetarijanski i uopšte ne sadrže ...

0
kuvar
3
...

ŠKOLA KUVANjA: Punjene školjkice

Da biste pripremili punjene školjkice potrebna vam je testenina, meso po ukusu, paradajz pire, kim, nana, maslinovo ulje...

0
kuvar
7
...

Nestvarno dobre – poslastičarske orasnice

70 min 6-8 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
13
...

Vrteška II: Bliži se najveća smotra kraft piva na ovim prostorima

Međunarodni festival kraft piva Vrteška II biće održan 5. i 6. maja u Magacinu Depo.

0
kuvar
6
...
0
kuvar
9
...
0
kuvar
50
...

Ukusno i praktično – tortilla wraps

30 min 8 osoba Lako Sastojci: ...

1
kuvar
16
...

Trpeza dostojna dvora: Kako se hrani kraljica Elizabeta II

Britanska kraljica Elizabeta Druga nedavno je proslavila 91. rođendan, a na tronu Ujedinjenog Kraljevstva već je 65. godina.

1
kuvar
10