Best news on social media
        b92.net

28.11.2016 | 15:05
        Smedia preuzela:

28.11.2016 | 15:14
0%
1

Uz degustaciju velikana svetske vinske scene - supertoskanaca Solaia i Tignanello, proteklog vikenda stavljena je tačka na prvi Wine Point - ekskluzivni vinski Master class u organizaciji Srpske vinske akademije i magazine Wine Style.

Učesnici ovog ekskluzivnog Master of wine seminara imali su privilegiju da prisustvuju tročasovnom predavanju Franka Smuldersa, uz degustaciju dvanaest vina. Tema seminara bila je „Pravilno testiranje vina“, pa je posetiocima predstavljen i pojašnjen pravilan pristup analizi i proceni kvaliteta vina.
Prvi deo seminara bio je rezervisan za analizu i procenu kvaliteta vina kroz pristup WSET Instituta, dok su u drugom delu vina testirana i analizirana po standardima Masters of wine Instituta.

Inače, Frank Smulders je nosilac titule Master of wine od 1992. godine i jedan je od najtraženijih vinskih...

comments powered by Disqus
...

Mami i mirisom i ukusom, a da li znate kako se pravi KURTOŠ kolač?!

Bez obzira da li ga zovu kurtoš, dimnjak ili kolač na žaru, ova poslastica od testa retko koga ostavlja ravnodušnim, naročito zimi.

22
kuvar
9
...

Lisnate kiflice sa čvarcima

Čvarke možete zameniti nekim drugim namazom po želji. ...

14
kuvar
7
...

Tri pića koja nikako ne bi trebalo da naručujete u kafiću

Kad biste pitali konobare, oni nikad ne bi naručivali ove vrste pića.

22
kuvar
57
...

Pica pita rolat (VIDEO)

Sočan rolat koji se vrlo jednostavno priprema! ...

0
kuvar
12
...

Brza i ukusna jela

Goveđe rolnice; junetina i suvo grožđe; vitaminska mešavina; piletina u krem sosu; ekspres obrok; zapečene testenine sa tunjevinom; meso i brokoli

0
kuvar
7
...

Čarobna čokoladna pita

Zavodljiv ukus čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim...

34
kuvar
49
...

11 navika u pripremi hrane kojima unosite bakterije u organizam

Od pranja do seckanja! Ove greške nikako ne biste smeli da pravite...

14
kuvar
42
...

Pohovana pikantna piletina (VIDEO)

Napravite iznutra sočnu, a spolja hrskavu piletinu blago ljutu... ...

0
kuvar
12
...

Odmorite organizam od jake hrane

Posle prazničnog uživanja u đakonijama lagano se vraćajte zdravijim obrocima. Razmak između dva obroka ne bi trebalo da bude veći od četiri sata

0
kuvar
4
...

Gospođa iz Banata otkriva recept za pihtije. Mali trikovi su najvažniji

Pihtije su specijalitet koji se obično sprema zimi. Obožavaju ih i žene i muškarci, pravi gurmani. Ipak, samo vrsni kuvari znaju kako da ih spreme. ...

19
kuvar
58
...

Volite vafl? Evo odličnog recepta

Ukoliko želite da malo promenite svoj doručak, onda su vafli pravi izbor!

34
kuvar
62
...

Recept za čorbast pasulj gradištanac

Ukusan, a veoma jednostavan za pripremu, čorbasti pasulj gradištanac postaće vaše omiljeno jelo ...

0
kuvar
19
...

Zona Zamfirova i Mane: Priča o životu u braku čuvenog para 2 godine nakon venčanja

Petnaest godina nakon što je ekranizovana ljubavna priča Stevana Sremca o Zoni i Manetu, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču "Zona Zamfirova ...

0
kuvar
9
...

Poslastice sa suvim voćem

Malo je onih koji mogu da odole slatkišima od suvog voća, zato obradujte goste ili ukućane sočnim rum kockama, punjenim jabukama ili energetskim bobmicam ...

12
kuvar
32
...

Šest trikova: Kako napraviti savršen krompir-pire?

Uprkos lakoj i jednostavnoj pripremi, nije teško pogrešiti u pravljenju dobrog pirea.

0
kuvar
24
...

Zavodljiva poslastica: Palačinke sa kokosom i belom čokoladom

Ove kremaste palačinke privlače svojim mirisom, a naročito ukusom. ...

0
kuvar
16
...

Detoks napitak od čia semenki

Ovaj napitak je izuzetno hranljiv, a daće vam i potrebnu energiju. ...

0
kuvar
19
...

Zdravi, a gurmanski obroci

Tokom zime organizmu je potrebna jača, kaloričnija hrana. Pripremite svojim najmilijima neko od gurmanskih jela

0
kuvar
17
...

Rolat sa smokvama (VIDEO)

Bićete oduševljeni ovim rolatom, posebno ako volite smokve!

0
kuvar
24
...

Ukusni brusketi sa topljenim sirom

Ove ukusne hlebiće možete pripremiti za savršen početak dana ili služiti kao predjelo za ručak... ...

0
kuvar
11
...

Odmah posle praznika na dijetu

Vreme je da posle obilja hrane ograničite unos kalorija. Treba jesti bareno pileće meso ili ribu, čorbe od povrća i što više citrusa

0
kuvar
11
...

Čaša vina za bolje varenje

U malim dozama, vino je ne samo nezaobilazni "pratilac" gurmanskih zalogaja, nego i izuzetno lekovit napitak

5
kuvar
12