Best news on social media
        b92.net

28.11.2016 | 15:05
        Smedia preuzela:

28.11.2016 | 15:14
0%
3

Uz degustaciju velikana svetske vinske scene - supertoskanaca Solaia i Tignanello, proteklog vikenda stavljena je tačka na prvi Wine Point - ekskluzivni vinski Master class u organizaciji Srpske vinske akademije i magazine Wine Style.

Učesnici ovog ekskluzivnog Master of wine seminara imali su privilegiju da prisustvuju tročasovnom predavanju Franka Smuldersa, uz degustaciju dvanaest vina. Tema seminara bila je „Pravilno testiranje vina“, pa je posetiocima predstavljen i pojašnjen pravilan pristup analizi i proceni kvaliteta vina.
Prvi deo seminara bio je rezervisan za analizu i procenu kvaliteta vina kroz pristup WSET Instituta, dok su u drugom delu vina testirana i analizirana po standardima Masters of wine Instituta.

Inače, Frank Smulders je nosilac titule Master of wine od 1992. godine i jedan je od najtraženijih vinskih...

comments powered by Disqus
...

Sutra za ručak pripremite račiće u umaku

Evo jednog fenomenalnog recepta za sve ljubitelje morskih plodova! Pripremite račiće sa sirom i uživajte. Prijatno!

20
kuvar
3
...

Slatka zimnica: Kompot sa breskvama i cimetom

Kao današnji recept za zimnicu donosimo vam nešto slasno i voćno. Reč je o breskvama u medu sa aromom cimeta. Da bi se napravila slatka ...

17
kuvar
4
...

Italijanske paste

Probajte mocarela salatu, pene marinaru, pastu u pikantnom sosu, sa belim mesom, začinjene paričicom

11
kuvar
3
...

Lenja pita s jabukama

Sastojci: zа testo – 125 g puterа – 350 g mekog brаšnа – ...

10
kuvar
6
...

Musaka s paprikama

Sastojci: – 12 većih pečenih pаprikа rogа – 3 jаjetа – 600 g pilećeg belog ...

10
kuvar
16
...

Kreč popravlja ukus rakije

Nepravilno vrenje i pojava sirćenih bakterija u kljuku, tokom destilacije, utiču na kiseli ukus rakij

5
kuvar
8
...

NEOBIČNA I BRZA: Pita od krompira (VIDEO)

Uživaćete u pripremi, a tek u ukusu...

0
kuvar
10
...

Testenina s brokolijem

Sastojci: – 350 g šupljih špageta – 300 g pilećeg belog mesa – 1 glavica crnog ...

0
kuvar
7
...

Tart od lisnatog testa

Sastojci: – 250 g lisnatog testa – 8 šeri paradajza – 3 krompira srednje veličine ...

0
kuvar
9
...

Lignje u kari sosu

Plodovi mora su uvek odličan izbor za lagani, niskokalorični ručak. Lignje pripremljene u kari sosu daju kombinaciju ukusa koju ćete poželeti ponovo ...

0
kuvar
10
...

BRZO I JEFTINO: Marmelada od šargarepe

Vreme za pripremu zimnice se bliži, napravite ovu marmeladu vrlo jednostavno. ...

0
kuvar
5
...

Francuski macaroni, najpopularniji kolač na svetu

Sve više, ova poslastica je postala popularna i na našem podneblju, pripremite je lako. ...

0
kuvar
9
...

Najlepše torte: Raskošna čokoladna torta sa smokvama

Sastojci: Za kore – 15 belanaca – 15 kašika šećera – 150 g ...

0
kuvar
5
...

Salata od slatkog krompira sa šampinjonima i spanaćem

Pravi obrok za gurmane. Napravite toplu, blago začinjenu salatu od pečuraka i spanaća. ...

0
kuvar
10
...

Koju kafu biste vi popili?

Espreso, instant, filter… duža, kraća, s mlekom, bez mleka, kapućino, crna, bela, mocha, latte… sve ih volimo i rado konzumiramo!Ipak, znamo ...

0
kuvar
8
...

Jagnjeći ragu s mirođijom

Sastojci: – 800 g jagnjetine bez kostiju – 2 kašike seckane mirođije – 2 čena ...

0
kuvar
7
...

Američki magazin o rakiji - "esencija srpskog bića"

Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem je ona opisuje kao važan segment kulturnog nasleđa i "esenciju ...

10
kuvar
11
...

Pošalji recept #93

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA: Brodić Brze piroške Lisnate pogačice s ...

2
kuvar
21
...

Kiš sa kiselim mlekom

  PIxabay Sastojci: Za testo – ...

0
kuvar
11
...

Čokoladni kolač sa krem sirom

Sastojci: Za koru – 2 kašike eurokrema – 2 jajeta – 180 g oštrog ...

0
kuvar
7
...

Pileće rolnice u sosu od senfa

Sastojci: – 500 g pilećeg belog mesa – 120 g mocarele – 2 kašike senfa ...

0
kuvar
4
...

Trikovi za pravilno kuvanje testenine

Veoma je važno da naučite osnovna pravila pripremanja testenine. Najpre odaberite veći lonac, pa na 100 g testenine koju planirate da kuvate sipajte ...

0
kuvar
11