Best news on social media
        b92.net

28.11.2016 | 15:05
        Smedia preuzela:

28.11.2016 | 15:14
0%
8

Uz degustaciju velikana svetske vinske scene - supertoskanaca Solaia i Tignanello, proteklog vikenda stavljena je tačka na prvi Wine Point - ekskluzivni vinski Master class u organizaciji Srpske vinske akademije i magazine Wine Style.

Učesnici ovog ekskluzivnog Master of wine seminara imali su privilegiju da prisustvuju tročasovnom predavanju Franka Smuldersa, uz degustaciju dvanaest vina. Tema seminara bila je „Pravilno testiranje vina“, pa je posetiocima predstavljen i pojašnjen pravilan pristup analizi i proceni kvaliteta vina.
Prvi deo seminara bio je rezervisan za analizu i procenu kvaliteta vina kroz pristup WSET Instituta, dok su u drugom delu vina testirana i analizirana po standardima Masters of wine Instituta.

Inače, Frank Smulders je nosilac titule Master of wine od 1992. godine i jedan je od najtraženijih vinskih...

comments powered by Disqus
...

Čorba od boranije

Sastojci: 400 g mlade žute boranije 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 šargarepa ...

14
kuvar
8
...

U 3 POTEZA, BEZ PEČENJA: Brza Milka torta

Neodoljiva poslastica koja se priprema brzo - jednostavno je morate probati! ...

14
kuvar
5
...

Oslić na meksički način

Sastojci: 500 g fileta oslića 1 limun 200 g kukuruznog brašna 2 crvene paprike ...

10
kuvar
3
...

Pita s kafom

Sastojci: Za kore: 1 jaje 150 g masti 150 g + 4 kašike šećera

10
kuvar
9
...

Pica ružice

Ako ste jedan od mnogobrojnih ljubitelja pice, ovaj recept je baš za vas. Ne samo da ćete moći da uživate u omiljenom ukusu, već ćete uživati u pogledu ...

10
kuvar
5
...

Kremasti rolati: Paunovo oko

Sastojci: Za koru: 7 jaja 10 kašika šećera 3 kašike brašna

10
kuvar
13
...

Italijanska salata

Sastojci: 400 g špageta 200 g praške šunke 150 g kačkavalja 100 g paradajz pirea ...

10
kuvar
6
...

Sočne kocke

Sastojci: Za koru: 5 jaja 250 g šećera 1 vanil-šećer 250 g ...

10
kuvar
9
...

Brzi kolači bez pečenja

Ukoliko vam se hitno jede nešto slatko, a ne želite da uključujete rernu, predlažemo nekoliko zanimljivih recepata

10
kuvar
7
...

Rimske šnicle

Sastojci: 800 g svinjskog karea bez kostiju 1 veza mladog luka 200 g mesnate slanine u komadu ...

0
kuvar
7
...

Pileći ajmokac

Sastojci: – 4 pilećа kаrаbаtаkа – 6 šаrgаrepа srednje veličine – 3 srednjа ...

0
kuvar
16
...

BRZO I JEFTINO: Bakin kolač sa tikvicama

Savršenstvo bakinog izuma - obrok za celu porodicu. ...

0
kuvar
13
...

Gurmanluci sa plavim patlidžanom

Grilovani patlidžan u sosu, punjene korpe, hladna salata, pileće rolnice, zapečena piletina sa travama, plavi namaz, ukusna musaka...

0
kuvar
15
...

Predlog za nedeljni ručak: Bečka šnicla po originalnoj recepturi

Sastojci: – 4 svinjska kotleta bez kostiju – So i sveži crni biber – Pola šolje ...

0
kuvar
18
...

Riblji namaz sa bademom

Sastojci: 1 konzerva tunjevine (oceđene mase 180 grama) 1 manji crveni luk 100 grama pečenih badema ...

0
kuvar
8
...

Pastrmka sa povrćem u sosu od maslina

Sastojci: 1 kg pastrmke (ovaj recept je odličan i ukoliko volite skušu) 100 gr crnih maslina (ili zelenih šta više ...

0
kuvar
10
...

Savršen prilog uz meso: Grčki namaz

Sastojci: 300 g fete 3 čena belog luka origano biber maslinovo ...

0
kuvar
17
...

Turska štrudla

Sastojci: 6 kora za pitu 500 g mlevenog junećeg mesa 1 glavica crvenog luka ...

0
kuvar
22
...

Zapečene krmenadle

Sastojci: – 8 svinjskih krmenadli – 200 g domaće pavlake – 250 g kačkavalja ...

0
kuvar
16
...

Čokoladna gnezda

Sastojci: 200 g šećera 100 g čokolade za kuvanje 100 g putera 300 g mlevenog ...

0
kuvar
14
...

Zapečeni mladi krompirići sa senfom i pivom

Jednostavan recept koji mladim krompirićima daje savršenu aromu. ...

0
kuvar
15
...

Restoran u kome i oni bez novca ne ostaju gladni

Ako ste gladni, a nemate novca, ovde uvek možete dobiti topli obrok – stoji na vratima restorana u obaveštenju vlasnika Dragana Đurića u kom poručuje: ...

0
kuvar
16