Best news on social media
        novosti.rs

25.11.2016 | 12:00
        Smedia preuzela:

25.11.2016 | 14:01
24%
47

Da li ste stavili kupus u bure da se ukiseli? Ako niste, požurite – jer će uskoro ponuda kupusa biti manja, a cena sve viša. Mnogi pitaju kako se pravilno kiseli kupus da potraje do narednog leta. Evo jedne uobičajene recepture.

Za uspešno i kvalitetno kiseljenje bitne su sledeće komponente – zapremina (veličina) bureta, količina kupusa, vode i soli, pretakanje, temperatura prostorije u toku kiseljenja. Za kiseljenje se biraju čvrste glavice sorti srpski melez i futoški beli, sa kojih se skida spoljno lišće. Kočanjke glavice se nožem krstasto zaseku ili se malo izdube.

Za bure zapremine 120 litara potrebno je oko 60 kg kupusa, zavisno od toga kako se poređa i složi u buretu. Posle toga bure se puni vodom koja treba da prelije prve...

comments powered by Disqus
...

Predlog za ručak: Lazanje sa sirom

  Pixabay Sastojci: – 2 pakovanja lazanja ( oko 10 ...

17
kuvar
7
...

Slatkiši za plažu

Na letovanju možete da se zasladite uz poslastice koje ste sami napravili i koje mogu da "stoje" danima

14
kuvar
3
...

Savršena poslastica: Kup od dinje

Sastojci: – 2 manje dinje – 4 kugle sladoleda od jagoda – 2 breskve nektarine ...

10
kuvar
9
...

Probajte kiflice od krompir testa! Oduševićete se...

Jedno je sigurno, ukus će vas oduševiti!

10
kuvar
9
...

Italijanske paste

Probajte mocarela salatu, pene marinaru, pastu u pikantnom sosu, sa belim mesom, začinjene paričicom

1
kuvar
8
...

Sutra za ručak pripremite račiće u umaku

Evo jednog fenomenalnog recepta za sve ljubitelje morskih plodova! Pripremite račiće sa sirom i uživajte. Prijatno!

0
kuvar
5
...

Lenja pita s jabukama

Sastojci: zа testo – 125 g puterа – 350 g mekog brаšnа – ...

0
kuvar
9
...

Slatka zimnica: Kompot sa breskvama i cimetom

Kao današnji recept za zimnicu donosimo vam nešto slasno i voćno. Reč je o breskvama u medu sa aromom cimeta. Da bi se napravila slatka ...

0
kuvar
8
...

Musaka s paprikama

Sastojci: – 12 većih pečenih pаprikа rogа – 3 jаjetа – 600 g pilećeg belog ...

0
kuvar
19
...

Kreč popravlja ukus rakije

Nepravilno vrenje i pojava sirćenih bakterija u kljuku, tokom destilacije, utiču na kiseli ukus rakij

5
kuvar
10
...

NEOBIČNA I BRZA: Pita od krompira (VIDEO)

Uživaćete u pripremi, a tek u ukusu...

0
kuvar
12
...

Testenina s brokolijem

Sastojci: – 350 g šupljih špageta – 300 g pilećeg belog mesa – 1 glavica crnog ...

0
kuvar
7
...

Tart od lisnatog testa

Sastojci: – 250 g lisnatog testa – 8 šeri paradajza – 3 krompira srednje veličine ...

0
kuvar
9
...

Lignje u kari sosu

Plodovi mora su uvek odličan izbor za lagani, niskokalorični ručak. Lignje pripremljene u kari sosu daju kombinaciju ukusa koju ćete poželeti ponovo ...

0
kuvar
10
...

BRZO I JEFTINO: Marmelada od šargarepe

Vreme za pripremu zimnice se bliži, napravite ovu marmeladu vrlo jednostavno. ...

0
kuvar
6
...

Francuski macaroni, najpopularniji kolač na svetu

Sve više, ova poslastica je postala popularna i na našem podneblju, pripremite je lako. ...

0
kuvar
15
...

Najlepše torte: Raskošna čokoladna torta sa smokvama

Sastojci: Za kore – 15 belanaca – 15 kašika šećera – 150 g ...

0
kuvar
5
...

Salata od slatkog krompira sa šampinjonima i spanaćem

Pravi obrok za gurmane. Napravite toplu, blago začinjenu salatu od pečuraka i spanaća. ...

0
kuvar
10
...

Koju kafu biste vi popili?

Espreso, instant, filter… duža, kraća, s mlekom, bez mleka, kapućino, crna, bela, mocha, latte… sve ih volimo i rado konzumiramo!Ipak, znamo ...

0
kuvar
8
...

Jagnjeći ragu s mirođijom

Sastojci: – 800 g jagnjetine bez kostiju – 2 kašike seckane mirođije – 2 čena ...

0
kuvar
7
...

Američki magazin o rakiji - "esencija srpskog bića"

Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem je ona opisuje kao važan segment kulturnog nasleđa i "esenciju ...

10
kuvar
12
...

Pošalji recept #93

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA: Brodić Brze piroške Lisnate pogačice s ...

2
kuvar
22