Best news on social media
        novosti.rs

25.11.2016 | 12:00
        Smedia preuzela:

25.11.2016 | 14:01
24%
49

Da li ste stavili kupus u bure da se ukiseli? Ako niste, požurite – jer će uskoro ponuda kupusa biti manja, a cena sve viša. Mnogi pitaju kako se pravilno kiseli kupus da potraje do narednog leta. Evo jedne uobičajene recepture.

Za uspešno i kvalitetno kiseljenje bitne su sledeće komponente – zapremina (veličina) bureta, količina kupusa, vode i soli, pretakanje, temperatura prostorije u toku kiseljenja. Za kiseljenje se biraju čvrste glavice sorti srpski melez i futoški beli, sa kojih se skida spoljno lišće. Kočanjke glavice se nožem krstasto zaseku ili se malo izdube.

Za bure zapremine 120 litara potrebno je oko 60 kg kupusa, zavisno od toga kako se poređa i složi u buretu. Posle toga bure se puni vodom koja treba da prelije prve...

comments powered by Disqus
...

Šešir torta

180 minuta 10 osoba Lako Sastojci: ...

44
kuvar
9
...

Teletinom protiv stresa

Zbog visokog sadržaja kvalitetnih proteina i gvožđa koje se lako apsorbuje, meso je jedna od bitnih životnih namirnica. Međutim, nije svejedno koju ...

24
kuvar
17
...

Kolač koji se ne peče – pet recepata za cheesecake

40 min mirovanje 4 h 4 osobe Lako ...

38
kuvar
24
...

Štrudla s makom – slatko testo koje se obožava

110 minuta 4-6 osoba Lako Sastojci: ...

22
kuvar
61
...

Iz bakine sveske s receptima – vanilice sa pavlakom

105 min 8 porcija Lako Sastojci: ...

20
kuvar
55
...

Nepečene doboš kocke

60 minuta mirovanje 4 h 8-10 osoba Lako ...

15
kuvar
60
...

Evo predloga kako da vaša svadbena torta ne bude još jedna u moru istih

Aranžman od svežeg sezonskog cveća poslužiće kao najlepša dekoracija, koja će oduševiti sve prisutne na vašem slavlju.[...]

2
kuvar
19
...

Banana hleb s kakaom, orasima i suvim šljivama

45 min 6-8 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
29
...

Da li se ovog, nekada omiljenog, doručka neko još uvek seća?

Nekada je tzv. drobljeno mleko bivalo obavezno na vikend meniju za doručak ili večeru. Danas se može reći da se ovog obroka/jela retko ko od nas seća, ...

0
kuvar
19
...

Kuhinje koje odišu toplinom i rustičnim duhom

Kuhinja k’o kuhinja ali detalji su napravili sjajan efekat. Potrudite se da nađete staklene tegle, a namirnice koje u njih skladištite učiniće ...

0
kuvar
16
...

2 u 1 – torta sa mlevenim keksom ili Plazma kolač

90 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

4
kuvar
57
...

Neodoljive slatke perece

90 min 6-8 osoba Lako Sastojci: ...

2
kuvar
22
...

Tart na lisnatom testu

U okviru rubrike Kuvamo sa nastavljamo druženje sa autorkom bloga Ko to tamo, Sandrom Pecić. Ukoliko niste ispratili prošlonedeljno druženje i šire ...

0
kuvar
20
...

Gozba za sva čula – špikovana jagnjetina

150 min 10 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
14
...

Tradicionalna župska sarma od vinove loze

Ukusne sarmice od vinove loze po tradicionalnom receptu ...

0
kuvar
9
...

Remulada sa celerom

25 minuta 4-6 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
22
...

Kokosovo ulje – prijatelj vašeg zdravlja

Relativno nova ali izuzetno zapažena namirnica na našim prostorima jeste kokosovo ulje. Drevni narodi Istoka od davnina su upoznati ...

0
kuvar
18
...

Šta su aditivi?

Aditivi su konzervansi, hemijska sredstva, koja sprečavaju ubrzano kvarenje naminirnica. Ovi konzervansi tretiraju se kao dodaci hrani, ...

0
kuvar
11
...

Kremasta fantazija: Rolat suza

Sastojci: Za koru: 6 jaja 6 kašika šećera 40 g kakaoa 3 kašike ...

0
kuvar
24
...

Ukusna čorba od sira

Sastojci: 2 praziluka čen belog luka 2 kašike putera 800 ml supe od povrća ...

0
kuvar
18
...

Karamel-lešnik torta

Sastojci: Za koru: 5 belanaca 150 g šećera 150 g lešnika 100 ...

0
kuvar
30
...

Svečani kanapei

Za osnovu: 1 pakovanje tost hleba 100 g putera 300 g praške šunke 200 g kačkavalja ...

0
kuvar
28