Best news on social media
        novosti.rs

25.11.2016 | 12:00
        Smedia preuzela:

25.11.2016 | 14:01
24%
44

Da li ste stavili kupus u bure da se ukiseli? Ako niste, požurite – jer će uskoro ponuda kupusa biti manja, a cena sve viša. Mnogi pitaju kako se pravilno kiseli kupus da potraje do narednog leta. Evo jedne uobičajene recepture.

Za uspešno i kvalitetno kiseljenje bitne su sledeće komponente – zapremina (veličina) bureta, količina kupusa, vode i soli, pretakanje, temperatura prostorije u toku kiseljenja. Za kiseljenje se biraju čvrste glavice sorti srpski melez i futoški beli, sa kojih se skida spoljno lišće. Kočanjke glavice se nožem krstasto zaseku ili se malo izdube.

Za bure zapremine 120 litara potrebno je oko 60 kg kupusa, zavisno od toga kako se poređa i složi u buretu. Posle toga bure se puni vodom koja treba da prelije prve...

comments powered by Disqus
...

Kolač koji se ne peče – grčki kolač

4 h 6 osoba Lako Sastojci:

39
kuvar
2
...

Osnovne odlike portugalske kuhinje

Portugalska kuhinja zasniva se najvećim delom na mediteranskoj kuhinji, ali se razvila i pod velikim uticajem kolonija koje je ova zemlja posedovala. Ovaj ...

20
kuvar
1
...

Topi se u ustima: Rolat od šumskog voća

Ko će mu odoleti? Ovaj rolat sa manje kalorija biće prava poslastica za svakoga. ...

20
kuvar
6
...

Gratinirane makarone sa mlevenim mesom

65 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

18
kuvar
23
...

I doručak i ručak: Kajgana sa tikvicama

Sprema se lagano i brzo, baš kao što volite.

34
kuvar
76
...
5
kuvar
17
...

Laneno seme i đumbir u borbi protiv kancera

Poznato je da vlakna u namirnicama ubrzavaju prolazak hrane kroz digestivni trakt, stimulišu varenje i brzo neutrališu kancerogene materije iz organizma. ...

0
kuvar
11
...

Da li se suši uvek pravi samo od sirove ribe?

Tradicionalni japanski zalogaji zapravo se daleko češće prave od termički obrađene ribe i morskih plodova, ili su pak vegetarijanski i uopšte ne sadrže ...

0
kuvar
3
...

ŠKOLA KUVANjA: Punjene školjkice

Da biste pripremili punjene školjkice potrebna vam je testenina, meso po ukusu, paradajz pire, kim, nana, maslinovo ulje...

0
kuvar
4
...

Nestvarno dobre – poslastičarske orasnice

70 min 6-8 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
11
...

Vrteška II: Bliži se najveća smotra kraft piva na ovim prostorima

Međunarodni festival kraft piva Vrteška II biće održan 5. i 6. maja u Magacinu Depo.

0
kuvar
4
...
0
kuvar
8
...
0
kuvar
49
...

Ukusno i praktično – tortilla wraps

30 min 8 osoba Lako Sastojci: ...

1
kuvar
14
...

Trpeza dostojna dvora: Kako se hrani kraljica Elizabeta II

Britanska kraljica Elizabeta Druga nedavno je proslavila 91. rođendan, a na tronu Ujedinjenog Kraljevstva već je 65. godina.

1
kuvar
7
...

Torte i kolači #68

U novom broju magazina Torte i kolači očekuje vas više od 40 novih recepata. Izdvajamo: prolećni kolač, padobrance, puter baklavu, ...

0
kuvar
9
...

Slana štrudla sa pesto sosom

150 min 6 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
4
...

Cimet umesto zaslađivača

Nemojte šećer menjati veštačkim zaslađivačima, jer ni oni nisu preporučljivi za zdravlje, već u čaj ili kafu ubacite malo cimeta ili kakaoa, pošto ...

0
kuvar
9
...

Zbog ovog ulja vaši zglobovi biće kao novi, a na stres ćete zaboraviti

Lovorov list je jedan od čestih i omiljenih začina u kulinarstvu, ali malo ko zna da se lišće ove biljke može koristiti u zdravstvene svrhe. Zdravstvene ...

0
kuvar
33
...

Gulaš s crvenim vinom

110 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

0
kuvar
7
...

Mafini sa bananama

35 min 12 kom Lako Sastojci: ...

0
kuvar
8