Best news on social media
        novosti.rs

18.11.2016 | 16:10
        Smedia preuzela:

18.11.2016 | 17:10
1%
7

Junetina i povrće

JUNETINA I POVRĆE

Za 4 osobe potrebno je: 500 g junećeg mesa za gulaš isečenog na kocke, 500 g očišćene bundeve iseckane na kocke, 1 glavica crnog luka, 800 g iseckanog paradajza iz konzerve sa italijanskim začinima, 400 g očišćenog spanaća, 3 šagrarepe, ulje, so i biber.

Očistite i sitno iseckajte crni luk i šargarepe. Zagrejte 4-5 kašika ulja u šerpi na srednjoj temperaturi i propržite juneće meso. Potom dodajte sitno seckani crni luk, bundevu i šargarepe iseckane na kocke i dinstajte sve zajedno 5-7 minuta. Zatim umešajte paradajz, posolite i pobiberite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Na kraju dodajte iseckan spanać i kuvajte još...

comments powered by Disqus
...

Kolač koji se ne peče – grčki kolač

4 h 6 osoba Lako Sastojci:

39
kuvar
2
...

Osnovne odlike portugalske kuhinje

Portugalska kuhinja zasniva se najvećim delom na mediteranskoj kuhinji, ali se razvila i pod velikim uticajem kolonija koje je ova zemlja posedovala. Ovaj ...

20
kuvar
1
...

Topi se u ustima: Rolat od šumskog voća

Ko će mu odoleti? Ovaj rolat sa manje kalorija biće prava poslastica za svakoga. ...

20
kuvar
6
...

Gratinirane makarone sa mlevenim mesom

65 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

18
kuvar
23
...

I doručak i ručak: Kajgana sa tikvicama

Sprema se lagano i brzo, baš kao što volite.

34
kuvar
76
...
5
kuvar
17
...

Laneno seme i đumbir u borbi protiv kancera

Poznato je da vlakna u namirnicama ubrzavaju prolazak hrane kroz digestivni trakt, stimulišu varenje i brzo neutrališu kancerogene materije iz organizma. ...

0
kuvar
11
...

Da li se suši uvek pravi samo od sirove ribe?

Tradicionalni japanski zalogaji zapravo se daleko češće prave od termički obrađene ribe i morskih plodova, ili su pak vegetarijanski i uopšte ne sadrže ...

0
kuvar
3
...

ŠKOLA KUVANjA: Punjene školjkice

Da biste pripremili punjene školjkice potrebna vam je testenina, meso po ukusu, paradajz pire, kim, nana, maslinovo ulje...

0
kuvar
4
...

Nestvarno dobre – poslastičarske orasnice

70 min 6-8 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
11
...

Vrteška II: Bliži se najveća smotra kraft piva na ovim prostorima

Međunarodni festival kraft piva Vrteška II biće održan 5. i 6. maja u Magacinu Depo.

0
kuvar
4
...
0
kuvar
8
...
0
kuvar
49
...

Ukusno i praktično – tortilla wraps

30 min 8 osoba Lako Sastojci: ...

1
kuvar
14
...

Trpeza dostojna dvora: Kako se hrani kraljica Elizabeta II

Britanska kraljica Elizabeta Druga nedavno je proslavila 91. rođendan, a na tronu Ujedinjenog Kraljevstva već je 65. godina.

1
kuvar
7
...

Torte i kolači #68

U novom broju magazina Torte i kolači očekuje vas više od 40 novih recepata. Izdvajamo: prolećni kolač, padobrance, puter baklavu, ...

0
kuvar
9
...

Slana štrudla sa pesto sosom

150 min 6 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
4
...

Cimet umesto zaslađivača

Nemojte šećer menjati veštačkim zaslađivačima, jer ni oni nisu preporučljivi za zdravlje, već u čaj ili kafu ubacite malo cimeta ili kakaoa, pošto ...

0
kuvar
9
...

Zbog ovog ulja vaši zglobovi biće kao novi, a na stres ćete zaboraviti

Lovorov list je jedan od čestih i omiljenih začina u kulinarstvu, ali malo ko zna da se lišće ove biljke može koristiti u zdravstvene svrhe. Zdravstvene ...

0
kuvar
33
...

Gulaš s crvenim vinom

110 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

0
kuvar
7
...

Mafini sa bananama

35 min 12 kom Lako Sastojci: ...

0
kuvar
8