Best news on social media
        novosti.rs

18.11.2016 | 16:10
        Smedia preuzela:

18.11.2016 | 17:10
1%
7

Junetina i povrće

JUNETINA I POVRĆE

Za 4 osobe potrebno je: 500 g junećeg mesa za gulaš isečenog na kocke, 500 g očišćene bundeve iseckane na kocke, 1 glavica crnog luka, 800 g iseckanog paradajza iz konzerve sa italijanskim začinima, 400 g očišćenog spanaća, 3 šagrarepe, ulje, so i biber.

Očistite i sitno iseckajte crni luk i šargarepe. Zagrejte 4-5 kašika ulja u šerpi na srednjoj temperaturi i propržite juneće meso. Potom dodajte sitno seckani crni luk, bundevu i šargarepe iseckane na kocke i dinstajte sve zajedno 5-7 minuta. Zatim umešajte paradajz, posolite i pobiberite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Na kraju dodajte iseckan spanać i kuvajte još...

comments powered by Disqus
...

Recept za pecivo koje volimo – pekarske kifle

70 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

32
kuvar
0
...

Urednica kuva za vas – tiramisu

50 min mirovanje 1 dan 6 osoba Lako ...

0
kuvar
5
...

Špagete sa pesto sosom

30 min 2 osobe Lako Sastojci: ...

0
kuvar
2
...

Ublažite bolove u zglobovima

Brokoli je bogat izvor sulforafana, jedinjenja koja usporavaju propadanje hrskavice u zglobovima, što je jedan od najvažnijih preduslova za sprečavanje ...

0
kuvar
2
...

Pogodno za dijabetičare – bombice od jabuka

80 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

0
kuvar
5
...

Ukusna posna poslastica na vodi od samo 2 sastojka: Kandirana pomorandža

Umočite ih u topljenu čokoladu. I magija nastaje! ...

0
kuvar
3
...

Samo za velike gurmane: Gulaš sa pivom

Kada probate ovo jelo, sigurni smo da ćete ga često praviti...

0
kuvar
4
...

Medeni kolači

Med je odličan izbor za pripremu različitih poslastica. Malo ko može da odoli marlenka torti, domaćim medenjacima, oranž mus kockama, badem kremu ili ...

0
kuvar
5
...

Nikako nemojte držati preostali pirinač od ručka na sobnoj temperaturi

Bendžamin Čapman, specijalista za bezbednost hrane sa Univerziteta u Severnoj Karolini, objašnjava da kuvanje pirinča ne uništava obavezno sve patogene ...

0
kuvar
2
...

Par predloga kako ukrasiti uskršnja jaja

Najjednostavniji način da “obučete” jaje jeste da iskoristite nešto od starih novina ili notnih sveski (kao u ovom slučaju). Skuvano jaje ...

7
kuvar
24
...

Palačinke sa bananama - bez brašna i bez mleka!

O da i ovakve palačinke postoje. I jako su ukusne! Probajte obavezno!

2
kuvar
11
...

Četiri praktična načina kako koristiti posudu za led

Klikom na sledeću stranicu možete pogledati kako da uz pomoć posude za led pripremite punjene čokoladne kockice.[...]

0
kuvar
9
...

Pita sa koprivom

45 min 6 osobe Lako Sastojci: ...

0
kuvar
12
...

Gibančice s mlevenim mesom

60 min 4-6 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
6
...

Krem čorba od zelja

50 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

0
kuvar
10
...

Gluten free – omlet mafini

25 min 6 kom Lako Sastojci:

0
kuvar
30
...

Proseko kocke

Lagani, osvežavajući slatkiš s malo alkohola prijaće za vrele letnje dane.

34
kuvar
31
...

Iz bakine sveske s receptima – masni kolač s višnjama

40 minuta 8 osoba Lako Sastojci: ...

4
kuvar
34
...

Torta s lešnicima i belom čokoladom

180 min 10 osoba Lako Sastojci: ...

3
kuvar
25
...

Heljdom protiv dijabetesa

Mnogi misle da su skupe namirnice koje se uzgajaju na drugim kontinentima bolje od onih koje rastu na pedalj od naših domova, ali toje u većini slučajeva ...

0
kuvar
9
...

Kako da zelena salata što duže ostane sveža

Predstavljamo vam jednostavan način da vam zelena salata bude sveža i do deset dana. Ako ste kupili veću količinu zelene salate, sačuvajte je na najbolji ...

0
kuvar
18
...

Jela sa tofu sirom

Tofu sir je veoma zahvalan za pripremu obroka. Probajte: Rezance, masline i tunjevinu, krokete od ribe, kari karfiol, pohovan sir na italijanski način, ...

0
kuvar
3