Best news on social media
        novosti.rs

14.11.2016 | 08:10
        Smedia preuzela:

14.11.2016 | 10:10
16%
59

Shutterstock

NAKON pravilnog usoljavanja, meso se u domaćinstvima uobičajeno suši, odnosno izlaže dimu. Dimljenjem se mesu oduzima vlažnost, koja ubrzava razvoj bakterija, a meso na taj način dobija i prijatan ukus.

Meso se može dimiti hladnim ili toplim dimom. Hladno dimljenje je na temperaturi oko 15 stepeni. Topliji dim isušuje meso i ono spolja postaje suvo i i tvrdo, čime se sprečava dalji prodor dima u unutrašnjost, a samim tim i sušenje i konzerviranje središnjeg dela komada mesa. „Hladno“ se dime trajne kobasice, šunke, slanina...

Toplim dimljenjem na temperaturi od 20 do 40 stepeni Celzijusa dime se polutrajne kobasice, viršle, salame. Prerađevine dimljene hladnim dimom budu samo dimljene, dok dimljenje...

comments powered by Disqus
...

Zelena prolećna čorba od zelja, koprive i sremuša

Brzo i jeftino, pripremite pravo prolećno, zdravo osveženje

0
kuvar
10
...

Batat za čudesna jela

Batat, slatki krompir dolazi iz tropskih područja Latinske Amerike i obiluje vlaknima i vitaminima A i C

0
kuvar
8
...

GRČKA POGAČA: Pita bred

Jeftina, brza i mediteranskog ukusa - naučite da napravite tradicionalnu grčku pogaču ...

0
kuvar
9
...

Turski kolač od kokosa, griza i jogurta - nešto između koha i baklave

Kad se kaže da se u kolač stavlja griz, često se pomisli na koh. Ipak, ovaj kolač, koji je pravila u "Praktičnoj ženi" mlada glumica Jelena Kosara, ...

4
kuvar
23
...

STARINSKI RECEPT: Belokranjska brza pogača

Ukusna, domaća, bez aditiva - pogača koju ćete često pripremati ...

0
kuvar
13
...

PROLEĆNA RAPSODIJA: Maslačak torta

Poslastica koja osvežava sastojcima, nezaboravnog je ukusa

0
kuvar
7
...

Čorba od boranije

Sastojci: 400 g mlade žute boranije 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 šargarepa ...

0
kuvar
13
...

Oslić na meksički način

Sastojci: 500 g fileta oslića 1 limun 200 g kukuruznog brašna 2 crvene paprike ...

0
kuvar
6
...

Pita s kafom

Sastojci: Za kore: 1 jaje 150 g masti 150 g + 4 kašike šećera

0
kuvar
16
...

Pica ružice

Ako ste jedan od mnogobrojnih ljubitelja pice, ovaj recept je baš za vas. Ne samo da ćete moći da uživate u omiljenom ukusu, već ćete uživati u pogledu ...

0
kuvar
10
...

Rimske šnicle

Sastojci: 800 g svinjskog karea bez kostiju 1 veza mladog luka 200 g mesnate slanine u komadu ...

0
kuvar
12
...

Kremasti rolati: Paunovo oko

Sastojci: Za koru: 7 jaja 10 kašika šećera 3 kašike brašna

0
kuvar
21
...

Italijanska salata

Sastojci: 400 g špageta 200 g praške šunke 150 g kačkavalja 100 g paradajz pirea ...

0
kuvar
11
...

Sočne kocke

Sastojci: Za koru: 5 jaja 250 g šećera 1 vanil-šećer 250 g ...

0
kuvar
14
...

Brzi kolači bez pečenja

Ukoliko vam se hitno jede nešto slatko, a ne želite da uključujete rernu, predlažemo nekoliko zanimljivih recepata

0
kuvar
20
...

U 3 POTEZA, BEZ PEČENJA: Brza Milka torta

Neodoljiva poslastica koja se priprema brzo - jednostavno je morate probati! ...

0
kuvar
17
...

Pileći ajmokac

Sastojci: – 4 pilećа kаrаbаtаkа – 6 šаrgаrepа srednje veličine – 3 srednjа ...

0
kuvar
19
...

BRZO I JEFTINO: Bakin kolač sa tikvicama

Savršenstvo bakinog izuma - obrok za celu porodicu. ...

0
kuvar
13
...

Gurmanluci sa plavim patlidžanom

Grilovani patlidžan u sosu, punjene korpe, hladna salata, pileće rolnice, zapečena piletina sa travama, plavi namaz, ukusna musaka...

0
kuvar
15
...

Predlog za nedeljni ručak: Bečka šnicla po originalnoj recepturi

Sastojci: – 4 svinjska kotleta bez kostiju – So i sveži crni biber – Pola šolje ...

0
kuvar
20
...

Riblji namaz sa bademom

Sastojci: 1 konzerva tunjevine (oceđene mase 180 grama) 1 manji crveni luk 100 grama pečenih badema ...

0
kuvar
8
...

Pastrmka sa povrćem u sosu od maslina

Sastojci: 1 kg pastrmke (ovaj recept je odličan i ukoliko volite skušu) 100 gr crnih maslina (ili zelenih šta više ...

0
kuvar
10