Best news on social media
        novosti.rs

14.11.2016 | 08:10
        Smedia preuzela:

14.11.2016 | 10:10
16%
51

Shutterstock

NAKON pravilnog usoljavanja, meso se u domaćinstvima uobičajeno suši, odnosno izlaže dimu. Dimljenjem se mesu oduzima vlažnost, koja ubrzava razvoj bakterija, a meso na taj način dobija i prijatan ukus.

Meso se može dimiti hladnim ili toplim dimom. Hladno dimljenje je na temperaturi oko 15 stepeni. Topliji dim isušuje meso i ono spolja postaje suvo i i tvrdo, čime se sprečava dalji prodor dima u unutrašnjost, a samim tim i sušenje i konzerviranje središnjeg dela komada mesa. „Hladno“ se dime trajne kobasice, šunke, slanina...

Toplim dimljenjem na temperaturi od 20 do 40 stepeni Celzijusa dime se polutrajne kobasice, viršle, salame. Prerađevine dimljene hladnim dimom budu samo dimljene, dok dimljenje...

comments powered by Disqus
...

Na koži se vidi kako se hranite

Bilo da su u pitanju opekotine od sunca, akne ili sitne bore, zdrave namirnice mogu pomoći da se koža izleči i spolja i iznutra

4
kuvar
9
...

Vitaminska bomba za jači imunitet: Krem supa od šargarepe sa đumbirom

Brzo se pravi, ukusna je i odlična za zaštitu od prehlada koje su česte pri oscilaciji temperature.

3
kuvar
5
...

Napravite zdrav i brz sladoled od malina

Obožavaćete način pripreme sladoleda bez kalorija, a posebno ćete se oduševiti ukusom. ...

0
kuvar
9
...

Recept za neodoljivi čokoladni mus koji će umeti da napravi svako!

Samo dva sastojka su potrebna: čokolada i voda... A ukus je neponovljiv...

0
kuvar
19
...

Humus pasta sa grilovanim povrćem (VIDEO)

Ovaj recept je brz i ukusan sa jednostavnim sastojcima. ...

0
kuvar
7
...

Predlog za ručak: Lazanje sa sirom

  Pixabay Sastojci: – 2 pakovanja lazanja ( oko 10 ...

0
kuvar
15
...

Slatkiši za plažu

Na letovanju možete da se zasladite uz poslastice koje ste sami napravili i koje mogu da "stoje" danima

0
kuvar
11
...

Savršena poslastica: Kup od dinje

Sastojci: – 2 manje dinje – 4 kugle sladoleda od jagoda – 2 breskve nektarine ...

0
kuvar
12
...

Probajte kiflice od krompir testa! Oduševićete se...

Jedno je sigurno, ukus će vas oduševiti!

0
kuvar
22
...

Italijanske paste

Probajte mocarela salatu, pene marinaru, pastu u pikantnom sosu, sa belim mesom, začinjene paričicom

1
kuvar
9
...

Sutra za ručak pripremite račiće u umaku

Evo jednog fenomenalnog recepta za sve ljubitelje morskih plodova! Pripremite račiće sa sirom i uživajte. Prijatno!

0
kuvar
7
...

Lenja pita s jabukama

Sastojci: zа testo – 125 g puterа – 350 g mekog brаšnа – ...

0
kuvar
11
...

Slatka zimnica: Kompot sa breskvama i cimetom

Kao današnji recept za zimnicu donosimo vam nešto slasno i voćno. Reč je o breskvama u medu sa aromom cimeta. Da bi se napravila slatka ...

0
kuvar
8
...

Musaka s paprikama

Sastojci: – 12 većih pečenih pаprikа rogа – 3 jаjetа – 600 g pilećeg belog ...

0
kuvar
23
...

Kreč popravlja ukus rakije

Nepravilno vrenje i pojava sirćenih bakterija u kljuku, tokom destilacije, utiču na kiseli ukus rakij

5
kuvar
10
...

NEOBIČNA I BRZA: Pita od krompira (VIDEO)

Uživaćete u pripremi, a tek u ukusu...

0
kuvar
18
...

Testenina s brokolijem

Sastojci: – 350 g šupljih špageta – 300 g pilećeg belog mesa – 1 glavica crnog ...

0
kuvar
10
...

Tart od lisnatog testa

Sastojci: – 250 g lisnatog testa – 8 šeri paradajza – 3 krompira srednje veličine ...

0
kuvar
9
...

Lignje u kari sosu

Plodovi mora su uvek odličan izbor za lagani, niskokalorični ručak. Lignje pripremljene u kari sosu daju kombinaciju ukusa koju ćete poželeti ponovo ...

0
kuvar
10
...

BRZO I JEFTINO: Marmelada od šargarepe

Vreme za pripremu zimnice se bliži, napravite ovu marmeladu vrlo jednostavno. ...

0
kuvar
7
...

Francuski macaroni, najpopularniji kolač na svetu

Sve više, ova poslastica je postala popularna i na našem podneblju, pripremite je lako. ...

0
kuvar
16
...

Najlepše torte: Raskošna čokoladna torta sa smokvama

Sastojci: Za kore – 15 belanaca – 15 kašika šećera – 150 g ...

0
kuvar
5