Best news on social media
        lisa.rs

12.11.2016 | 07:00
        Smedia preuzela:

12.11.2016 | 07:11
4%
62

Sastojci:

650 g šećera 500 g mlevenih oraha pekmez od kajsije 120 g kakao praha ekstrakt od maline

Priprema:

Gušće skuvati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orahe. Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela. Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline. Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu. Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.

PROČITAJ VIŠE:

comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
lisa.rs
...

Urednica kuva za vas – tiramisu

50 min mirovanje 1 dan 6 osoba Lako ...

11
kuvar
5
...

Špagete sa pesto sosom

30 min 2 osobe Lako Sastojci: ...

10
kuvar
2
...

Pogodno za dijabetičare – bombice od jabuka

80 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

10
kuvar
5
...

Ublažite bolove u zglobovima

Brokoli je bogat izvor sulforafana, jedinjenja koja usporavaju propadanje hrskavice u zglobovima, što je jedan od najvažnijih preduslova za sprečavanje ...

0
kuvar
2
...

Ukusna posna poslastica na vodi od samo 2 sastojka: Kandirana pomorandža

Umočite ih u topljenu čokoladu. I magija nastaje! ...

0
kuvar
3
...

Samo za velike gurmane: Gulaš sa pivom

Kada probate ovo jelo, sigurni smo da ćete ga često praviti...

0
kuvar
4
...

Medeni kolači

Med je odličan izbor za pripremu različitih poslastica. Malo ko može da odoli marlenka torti, domaćim medenjacima, oranž mus kockama, badem kremu ili ...

0
kuvar
5
...

Nikako nemojte držati preostali pirinač od ručka na sobnoj temperaturi

Bendžamin Čapman, specijalista za bezbednost hrane sa Univerziteta u Severnoj Karolini, objašnjava da kuvanje pirinča ne uništava obavezno sve patogene ...

0
kuvar
2
...

Par predloga kako ukrasiti uskršnja jaja

Najjednostavniji način da “obučete” jaje jeste da iskoristite nešto od starih novina ili notnih sveski (kao u ovom slučaju). Skuvano jaje ...

7
kuvar
24
...

Palačinke sa bananama - bez brašna i bez mleka!

O da i ovakve palačinke postoje. I jako su ukusne! Probajte obavezno!

2
kuvar
11
...

Četiri praktična načina kako koristiti posudu za led

Klikom na sledeću stranicu možete pogledati kako da uz pomoć posude za led pripremite punjene čokoladne kockice.[...]

0
kuvar
9
...

Pita sa koprivom

45 min 6 osobe Lako Sastojci: ...

0
kuvar
12
...

Gibančice s mlevenim mesom

60 min 4-6 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
6
...

Krem čorba od zelja

50 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

0
kuvar
10
...

Gluten free – omlet mafini

25 min 6 kom Lako Sastojci:

0
kuvar
30
...

Proseko kocke

Lagani, osvežavajući slatkiš s malo alkohola prijaće za vrele letnje dane.

34
kuvar
31
...

Iz bakine sveske s receptima – masni kolač s višnjama

40 minuta 8 osoba Lako Sastojci: ...

4
kuvar
34
...

Torta s lešnicima i belom čokoladom

180 min 10 osoba Lako Sastojci: ...

3
kuvar
25
...

Heljdom protiv dijabetesa

Mnogi misle da su skupe namirnice koje se uzgajaju na drugim kontinentima bolje od onih koje rastu na pedalj od naših domova, ali toje u većini slučajeva ...

0
kuvar
9
...

Kako da zelena salata što duže ostane sveža

Predstavljamo vam jednostavan način da vam zelena salata bude sveža i do deset dana. Ako ste kupili veću količinu zelene salate, sačuvajte je na najbolji ...

0
kuvar
18
...

Jela sa tofu sirom

Tofu sir je veoma zahvalan za pripremu obroka. Probajte: Rezance, masline i tunjevinu, krokete od ribe, kari karfiol, pohovan sir na italijanski način, ...

0
kuvar
3
...

Kako koristiti maslac?

Maslac je jedna od najboljih namirnica koju uvek imamo kod kuće i ako ništa drugo, primamljivo će se rastopiti na toploj kriški hleba. Osim toga, nezaobilazan ...

0
kuvar
9