Best news on social media
        novosti.rs

02.11.2016 | 10:15
        Smedia preuzela:

02.11.2016 | 12:17
0%
17

ZA testo: 300 g ražanog brašna, 180 g smeđeg šećera, 20 g đumbira, 2 jaja, 10 g praška za pecivo, 2 kašike meda i rendana kora od 1/2 limuna. Za nadev: 250 g džema od ribizli, 50 g izdrobljenih medenjaka i po 50 g seckanih oraha, suvog grožđa i kandiranog limuna. Za žuti krem: 150 g žumanaca, 250 ml belog vina, 160 g šećera, 50 ml limunovog soka, 30 g želatina u prahu i 500 ml slatke pavlake. Za šam: 150 g belanaca i 250 g šećera.

1 U posudu sipajte sve sastojke za testo, umutite mikserom i ostavite da odmara na sobnoj temperaturi. Posle 30 minuta razvijte oklagijom i stavite u pleh obložen masnim papirom.

2 Medenjake izdrobite, pomešajte sa džemom, seckanim orasima, kandiranim limunom i grožđem, ravnomerno premažite testo i...

comments powered by Disqus
...
14
kuvar
2
...

Nugat poslastice

Zasladite se poslasticama sa nugatom

11
kuvar
5
...

Kao kod bake: Pivski hleb sa lukom i slaninom

Osetite miris domaće kuhinje sa novim idejama. ...

10
kuvar
1
...

Orasi – protiv holesterola, srčanih oboljenja i bolji rad mozga

Redovno konzumiranje oraha (dovoljno je četiri do pet dnevno) snižava holesterol i sprečava srčana oboljenja. Tome doprinosi visok sadržaj vitamina ...

10
kuvar
2
...

Slasni kaneloni sa spanaćem i sirom

Pikantan obrok koji će oduševiti sve ljubitelje testenine.

28
kuvar
28
...

Princes krofne – desert koji govori sto jezika

120 min 10 osoba Lako Sastojci: ...

4
kuvar
6
...

Nenad Knežević Knez ponosan na uspeh svoje ćerke: Od malih nogu je pokazivala IZUZETAN talenat

Nakon što je njegova ćerka Ksenija postala član poznate muzičke grupe, što je samo jedan u nizu njenih uspeha, pevač otkriva kako je tekla njena karijera ...

0
kuvar
3
...

Aromatična pita sa zeljem i mirođijom

55 min 6 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
6
...

Osnovne odlike portugalske kuhinje

Portugalska kuhinja zasniva se najvećim delom na mediteranskoj kuhinji, ali se razvila i pod velikim uticajem kolonija koje je ova zemlja posedovala. Ovaj ...

0
kuvar
1
...

Najzdravije voće – urme

Najpoznatija namirnica u ishrani arapskog sveta je urma ili datula. Toliko je važna, da je zovu hleb pustinje, a u drevnoj Grčkoj je poznata i kao voće ...

0
kuvar
7
...

Užina sa manje od 100 kalorija – 25 predloga

Ukoliko vam nedostaje ideja za ukusnu i zdravu užinu, evo predloga koje možete koristiti i na taj način kontrolisati unos kalorija. Koje su to količine ...

0
kuvar
5
...

Topi se u ustima: Rolat od šumskog voća

Ko će mu odoleti? Ovaj rolat sa manje kalorija biće prava poslastica za svakoga. ...

0
kuvar
10
...

Brza jela sa šunkom

Kada nemate ideju šta biste mogli da spremite za ručak, a hteli biste da provedete manje vremena pored šporeta, idealan obrok biće neko od jela sa šunko ...

0
kuvar
8
...

I doručak i ručak: Kajgana sa tikvicama

Sprema se lagano i brzo, baš kao što volite.

34
kuvar
82
...
5
kuvar
21
...

Laneno seme i đumbir u borbi protiv kancera

Poznato je da vlakna u namirnicama ubrzavaju prolazak hrane kroz digestivni trakt, stimulišu varenje i brzo neutrališu kancerogene materije iz organizma. ...

0
kuvar
21
...

Da li se suši uvek pravi samo od sirove ribe?

Tradicionalni japanski zalogaji zapravo se daleko češće prave od termički obrađene ribe i morskih plodova, ili su pak vegetarijanski i uopšte ne sadrže ...

0
kuvar
3
...

ŠKOLA KUVANjA: Punjene školjkice

Da biste pripremili punjene školjkice potrebna vam je testenina, meso po ukusu, paradajz pire, kim, nana, maslinovo ulje...

0
kuvar
8
...

Nestvarno dobre – poslastičarske orasnice

70 min 6-8 osoba Lako Sastojci: ...

0
kuvar
17
...

Vrteška II: Bliži se najveća smotra kraft piva na ovim prostorima

Međunarodni festival kraft piva Vrteška II biće održan 5. i 6. maja u Magacinu Depo.

0
kuvar
7