Best news on social media
        novosti.rs

31.10.2016 | 11:20
        Smedia preuzela:

31.10.2016 | 11:30
0%
55

Shutterstock

Vreme neophodno za minimalno odležavanje mlade rakije je od 60 do 90 dana. Mnogi domaćini opredeljuju se za snižavanje njene jačine (medicinskom destilovanom vodom) sa uobičajenih 65 do 70 odsto na željenu jačinu od 40 do 50 odsto alkohola. Osim željenog ukusa, mirisa i drugih kvalitetnih osobina rakije do izražaja dolaze i pojedini nedostaci koji se moraju otkloniti.

Čudesni hrastovi štapići. Umesto hrastovih buradi mogu se koristiti odležali, suvi, dobro ovinjeni hrastovi štapići, koje treba ubaciti u staklene, ili prohromske sudove. Međutim, za kraće ili brže sazrevanje rakije treba primeniti nešto složeniji “hemijski” postupak. Pripremljeni hrastovi štapići najpre se potope u 0,5% rastvor...

comments powered by Disqus
...

Pastrmka sa povrćem u sosu od maslina

Sastojci: 1 kg pastrmke (ovaj recept je odličan i ukoliko volite skušu) 100 gr crnih maslina (ili zelenih šta više ...

17
kuvar
5
...

Pileći ajmokac

Sastojci: – 4 pilećа kаrаbаtаkа – 6 šаrgаrepа srednje veličine – 3 srednjа ...

14
kuvar
4
...

BRZO I JEFTINO: Bakin kolač sa tikvicama

Savršenstvo bakinog izuma - obrok za celu porodicu. ...

14
kuvar
6
...

Gurmanluci sa plavim patlidžanom

Grilovani patlidžan u sosu, punjene korpe, hladna salata, pileće rolnice, zapečena piletina sa travama, plavi namaz, ukusna musaka...

14
kuvar
6
...

Predlog za nedeljni ručak: Bečka šnicla po originalnoj recepturi

Sastojci: – 4 svinjska kotleta bez kostiju – So i sveži crni biber – Pola šolje ...

14
kuvar
8
...

Riblji namaz sa bademom

Sastojci: 1 konzerva tunjevine (oceđene mase 180 grama) 1 manji crveni luk 100 grama pečenih badema ...

14
kuvar
4
...

Savršen prilog uz meso: Grčki namaz

Sastojci: 300 g fete 3 čena belog luka origano biber maslinovo ...

14
kuvar
8
...

Turska štrudla

Sastojci: 6 kora za pitu 500 g mlevenog junećeg mesa 1 glavica crvenog luka ...

0
kuvar
20
...

Zapečene krmenadle

Sastojci: – 8 svinjskih krmenadli – 200 g domaće pavlake – 250 g kačkavalja ...

0
kuvar
14
...

Čokoladna gnezda

Sastojci: 200 g šećera 100 g čokolade za kuvanje 100 g putera 300 g mlevenog ...

0
kuvar
13
...

Zapečeni mladi krompirići sa senfom i pivom

Jednostavan recept koji mladim krompirićima daje savršenu aromu. ...

0
kuvar
12
...

Restoran u kome i oni bez novca ne ostaju gladni

Ako ste gladni, a nemate novca, ovde uvek možete dobiti topli obrok – stoji na vratima restorana u obaveštenju vlasnika Dragana Đurića u kom poručuje: ...

0
kuvar
12
...

Čips kanapei

Sastojci: 1 pakovanje slanih krekera 1 pakovanje cipsa 300 g sremske kobasice 300 ...

0
kuvar
8
...

Piletina u kari sosu

Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa 500 g gotovih suvih mlinaca 5 dl pavlake za kuvanje ...

0
kuvar
9
...

Pripremite ih malo drugačije: Oblande sa kobasicom

(Vreme pripreme: 40 minuta; za 10 osoba) Sastojci:2 lista oblande 300 g svežih ...

0
kuvar
9
...

Rolnice sa povrćem

Sastojci: 500 g svinjskog karea bez kostiju 2 šargarepe 1 tikvica 1 praziluk ...

0
kuvar
8
...

Predlog za današnji ručak: Som sa šampinjonima

Sastojci: – 1 kg fileta soma – 250 g šampinjona – 2 paprike babure ...

0
kuvar
7
...

Našim ljudima bi se sigurno zgadila, a u svetu je hit poslastica

Novi trend u njujorškim restoranima je poslastica koja dolazi od vrste ribe sirako, poznatije i pod nazivom „riba sperma“.

0
kuvar
14
...

Jogurt kocke

Sastojci: za koru – 3 jajeta – 80 g šećera – 1 vanil-šećer ...

0
kuvar
15
...

Tikvice punjenje sirom sa prepečenim susamom

U samo par koraka pripremite savršen ručak ...

4
kuvar
13
...

Kako napraviti lekoviti džem od maslačka

Džem od maslačka je najbolje da uzimate ujutru, na prazan stomak, a možete da ga pomešate i sa zelenim čajem ako želite da očistite organizam od ...

1
kuvar
21
...

Poznati kuvar Gordon Ramzi "postaje vegan"

Britanski kuvar i televizijska zvazda Gordon Ramzi objavio je na svom Tviter nalogu da će pokušati da se pridržava veganske ishrane.

0
kuvar
12