Best news on social media
        novosti.rs

31.10.2016 | 11:20
        Smedia preuzela:

31.10.2016 | 11:30
0%
41

Shutterstock

Vreme neophodno za minimalno odležavanje mlade rakije je od 60 do 90 dana. Mnogi domaćini opredeljuju se za snižavanje njene jačine (medicinskom destilovanom vodom) sa uobičajenih 65 do 70 odsto na željenu jačinu od 40 do 50 odsto alkohola. Osim željenog ukusa, mirisa i drugih kvalitetnih osobina rakije do izražaja dolaze i pojedini nedostaci koji se moraju otkloniti.

Čudesni hrastovi štapići. Umesto hrastovih buradi mogu se koristiti odležali, suvi, dobro ovinjeni hrastovi štapići, koje treba ubaciti u staklene, ili prohromske sudove. Međutim, za kraće ili brže sazrevanje rakije treba primeniti nešto složeniji “hemijski” postupak. Pripremljeni hrastovi štapići najpre se potope u 0,5% rastvor...

comments powered by Disqus
...

Dijeta za izbacivanje viška vode

Ovaj plan obroka je prilično restriktivan, ali za nedelju dana "skida" tri kilograma. So potpuno isključite, a posle 19 sati nemojte jesti ništa

2
kuvar
10
...

BRZA POSLASTICA: Desert od šljiva i oraha

Poslastica savršenog ukusa kavu do sad niste pribali. Mešavina sjajnih ukusa sa aromom cimeta. ...

0
kuvar
9
...

ZA 15 MINUTA: Tortilja sa piletinom i mocarelom

Tortilje su idealne za svaki obrok. Pripremite ovu brzu i jednostavnu i uživajte u ukusu ...

0
kuvar
4
...

Ove tri namirnice će se pokvariti čim ih ubacite u frižider!

Namena frižidera jeste da sačuva namirnice od kvarenja. Međutim, postoje tri namirnice koje "nepodnose" frižider! Znate li koje su?

0
kuvar
15
...

Pažljivo sa ekspres loncem!

Osim što štedi vreme i ubrzava proces pripreme, ekspres lonac takođe, čuva ukus, miris i prehrambenu vrednost namirnice.

6
kuvar
16
...

KOSJERIĆKI PONOS: Domaći sok od ribizle

Napravite sok od ribizla na kosjerićki način lako i jednostavno. ...

0
kuvar
6
...

Tradicionalne ruske piroške sa mesom

Rusi imaju tradiciju dugu vekovima kada je u pitanju ovo pecivo sa mesom, vreme je da ga i vi pripremite ...

0
kuvar
19
...

Gurmanska zimnica - cepkana paprika (VIDEO)

Probajte cepkanu papriku na starinski način ...

0
kuvar
16
...

Čeri paradajz za poseban ukus jela

Čeri paradajz nije samo sa ukras trpeze, veoma je ukusan u kombinaciji sa drugim namirnicama. Probajte: pastu sa piletinom, kobascie u omletu, sočni rižoto ...

0
kuvar
4
...

Coca-Cola predstavila serijal o nezaboravnim ukusima Srbije

Jedinstveni projekat koji kroz gastronomiju i narodnu radinost spaja moderno i tradicionalno...

0
kuvar
13
...

Prvi vinski maraton Srbije: Najbolja vinska zabava na Paliću

Svi zaljubljenici u trčanje, vino, muziku, gastronomiju, prirodu i pre svega dobru zabavu imaće priliku da provedu predivan vikend na Paliću, gde će ...

0
kuvar
8
...

Đus torta

Sastojci: Za kore: – 18 belanaca – 390 g šećera – 450 g mlevenih ...

0
kuvar
9
...

Ovakvu tortu sigurno ne biste želeli da dobijete za rođendan

Od samog pogleda na ovu tortu imaćete osećaj da ćete pre, umesto slatkog zalogaja, progutati kneldu.

0
kuvar
7
...

Ostanite vitki i posle leta

Nutricionista Anita Alterov kaže da se nakon završetka letnje sezone dosta smanjuje izbor svežih namirnica koje su zaslužne za održavanje dobre linij ...

0
kuvar
6
...

Piletina s ananasom

  Sastojci: – 500 g pilećeg belog mesa – 1 ...

0
kuvar
5
...

Tiramisu torta

Sastojci: Za koru sa kafom: – 6 jaja – 120 g šećera – 60 g putera ...

0
kuvar
8
...

Stigla je jesen – namirnice idealne za ovo godišnje doba

U jesen, priroda nam daje plodove koji se zaista mogu smatrati “suprehranom”. Evo na koje bi od njih bilo korisno da posebno obratite pažnju i uključite ...

0
kuvar
5
...

SVETSKI HIT: Najbrži čokoladni kolač bez brašna i šećera

Ovaj jednostavni i brz kolač za pripremu dolazi nam iz Južne Amerike, a osvojio je čitav svet, pogledajte ...

4
kuvar
22
...

Torte na bakin način

I vi možete napravite poslastice kao što su to radile naše bake - probajte čoko patišpanj, tortu od šargarepe, sa limun-kremom, jabuke i sir ili prevrnut ...

4
kuvar
14
...

Torta sa želeom od višanja

Sastojci: Za koru: 4 jajeta 50 g putera 2 kašike šećera 2 kašike ...

0
kuvar
9
...

Štrudla sa piletinom

Sastojci: – 10 listova tankih kora za gibanicu – 500 g pilećeg belog mesa – 4 dl ...

0
kuvar
17
...

Krem čorba od karfiola

Sastojci: – 1 manja glavica karfiola – 2 čena belog luka – 1 glavica crnog luka ...

0
kuvar
9