Best news on social media
        stvarukusa.rs

21.09.2016 | 15:03
        Smedia preuzela:

21.09.2016 | 15:14
0%
23

1. Umutite jedno jaje, mast, med, mleko i šećer, piše Stil. Kuvajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte drugo jaje i brašno.

2. Isecite testo na 4 dela, raširite ih i pecite na 180 stepeni dok ne postane svetlo braon boje.

3. Nadev: Promešajte pola mleka i pola šećera i ostavite da proključa. Dodajte brašno i preostalu količinu mleka, pa sve zajedno sipajte u ključalo mleko. Zatim ostavite da se ohladi.

4. Uzmite prvi komad pečenog testa, preko njega namažite pola nadeva, pa ga pokrijte drugim drugim komadom. Preko njega namažite džem od šljiva i pokrijte ga trećim komadom pečenog testa. Preostali nadev namažite preko toga i pokrijte poslednjim komadom testa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici...

comments powered by Disqus
...

Presne bombice sa bananom, urmama i rogačem

Zdrava i sirova poslastica od banane, sušenog i koštunjavog voća sa dodatkom rogača, mirisom cimeta ...

27
kuvar
1
...

Ukusni rižoto sa dagnjama

Sastojci: 500 g očišćenih dagnji 2 dl belog vina 1 veća glavica crnog luka 4 ...

24
kuvar
3
...

Evo kako soda bikarbona može da vam SPASI ŽIVOT!

Sodu bikarbonu obično koristimo za kuvanje i za čišćenje nakita, ali ona je itekako važna i za zdravlje Većina nas ima kod kuće ...

20
kuvar
14
...

Ruža mafini

Sastojci: 1 lisnato testo 500 ml vode 3 crvene jabuke 3 kašike šećera ...

17
kuvar
7
...

Soja sos - pikantan i ukusan

Soja sos je odličan dodatak mnogim jelima i mnogi ga obavezno koriste u svojoj kuhinji. Danas vam predlažemo recepte: kineska supa, marinirani losos, ...

17
kuvar
7
...

Moćna zimska namirnica: Šta sve leči kivi + recepti

Ovo južno voće jača imunitet, reguliše krvni pritisak i probavu, pomaže u lečenju respiratornih oboljenja, glavobolje i stresa. ...

0
kuvar
12
...

Roštilj za Ginisa, a nije iz Leskovca

Urugvaj je u nedelju oborio Ginisov rekord u organizovanju najvećeg roštilja na svetu sa ispečenih deset tona mesa i time sa prvog mesta "uklonio" ...

0
kuvar
26
...

SAMO 2 SASTOJKA U 2 POTEZA:Posne praline sa lešnikom

Najukusnije domaće praline koje ćete pripremiti za tili čas ...

0
kuvar
21
...

Kremasto sočivo s povrćem

Sastojci: 2 kašike putera 1 crveni luk 2 šargarepe 1 šoljica (za crnu kafu) graška ...

0
kuvar
10
...

Na kineski način: Ukusni pileći bataci

Sastojci: 4 pileća bataka 2 pakovanja kineske mešavine ulje 400 g šampinjona ...

0
kuvar
16
...

UBLAŽITE PSORIJAZU: Sadržaj obroka može značajno da utiče utiče na tok hroničnih kožnih bolesti

Pravilnim izborom namirnica simptomi bolesti smanjuju se i do 90 odsto

0
kuvar
7
...

Ako volite pikantnu hranu ovo je pravi izbor za vas: Chili con carne

Sastojci: 500 g mlevenog mesa 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 800 g paradajz ...

0
kuvar
15
...

Sufle od čokolade

Sastojci: 100 g crne čokolade 40 g putera 4 jajeta 1 kašika kakaoa ...

0
kuvar
14
...

Posna pita sa rendanim tikvicama

Neodoljiv specijalitet za sladokusce ...

0
kuvar
12
...

Glamurozne kuglice od kesten pirea

Savršenog ukusa, desert koji ćete obožavati ...

0
kuvar
19
...

Vreme je da isprobate Anđine rkalice sa džemom od luka

U emisiji Nataše Pavlović glumica Anđelka Prpić pravila je neobičan džem od luka. Uparila ga je sa kobasicama i sve to nazvala simpatičnim imenom, ...

0
kuvar
13
...

Kroasan nije iz Francuske

Francuzi su ga proslavili, ali verovali ili ne, kroasan nije nastao u zemlji šansona

0
kuvar
9
...

Zdrava i posna kombinacija - kelj sa krompirom

Savršen i jednostavan obrok za celu porodicu ...

0
kuvar
21
...

Kakve poslastice: Rum kasato i snikers kolač

Dragana iz Sečnja napravila je u emisiji „Praktična žena“ dva divna kolača - rum kasato i snikers. Ne zna se koji je lepši i ukusniji. Pogledajte ...

0
kuvar
50
...

Nema slave bez posnih kiflica - napravite ih

Kiflice kakve voli svaki gost ...

0
kuvar
26
...

Mini-tart sa šljivama

Sastojci: Za testo: 200 g brašna 100 g putera 50 g šećera 1 ...

0
kuvar
18
...

Isprobajte nove ukuse: Brazilski riblji paprikaš

Sastojci: 380-400 g fileta ribe (pastrmka, som, halibut ili sl.) 1 manja glavica crnog luka 1 veća ...

0
kuvar
15