Best news on social media
        rts.rs

09.11.2016 | 19:41
        Smedia preuzela:

09.11.2016 | 19:50
0%
6

Predstavljajući 23. godišnji izveštaj Međunarodnog suda Generalnoj skupštini UN, Ađijus je ukazao na pet glavnih izazova sa kojima se taj sud suočava u poslednjoj godini svog rada, među kojima je, kako je rekao, pružanje podrške nacionalnim pravosudnim sistemima i njihovo osposobljavanje da presuđuju za ratne zločine.

Kako se navodi u saopštenju Haškog tribunala, Ađijus je kao jedan od izazova naveo odbranu integriteta tog suda, što uključujuje sprovođenje nulte tolerancije na pokušaje da se utiče na svedoke.

Podsetio je da, u aktuelnom predmetu zbog nepoštvovanja suda, Srbija još nije postupila po nalozima za hapšenje troje optuženih i naglasio da je saradnja s Međunarodnim sudom obaveza koja proističe iz njegovog statuta.

U svom prvom obraćanju Generalnoj skupštini UN u svojstvu predsednika MKSJ, Ađijus je ocenio da je Međunarodni...

comments powered by Disqus
...

GIŠKA JE OD SADA SVETI ĐORĐE: Saborac o telu komandanta Garde: Imao je rupe umesto očiju, ali je kompletna fizionimija sačuvana!

Giška je u petak, kada je sanduk iskopan, bio isti onakav kakvog smo ga u septembru 1991. zatekli na krevetu pored majke Milene, kaže Miško ...

64
hronika
22
...

STRAVA KOD MLADENOVCA: Tukli mladića i pred njim silovali ženu!

Danijel M. (31) i Bata V. (21) uhapšeni zbog sumnje da su prebili Ivana V. (22) i seksualno zlostavljali njegovu prijateljicu T. I.

44
hronika
76
...

Umčari: Sudar, jedan mrtav i troje povređenih

Jedna osoba je poginula, a tri povređene u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na autoputu kod Umčara, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

24
hronika
2
...

Vlasnik poznate firme nađen obešen u Beogradu

D. J. (58) pronađen je obešen u svom stanu na Voždovcu, javljaju beogradski mediji.

10
hronika
4000
...

Može se reći mirna noć u Beogradu

Pet osoba je lakše povređeno u tri saobraćajne nesreće tokom noći u Beogradu.

0
hronika
9
...

ZORAN MARJANOVIĆ JE JELENU POVREDIO, A PRAVI UBICA JE ŽENA?! Detektivka Katarina Ostojić šokirala sve posle istrage ubistva! TUČENA JE TIGANJEM DO SMRTI!

Jelena Marjanović ubijena je posle svađe sa Zoranom, koji ju je povredio, a dokrajčila ju je ženska osoba u kupatilu, posle je telo bačeno u kanal, ...

34
hronika
60
...

KRVAVA DRAMA U ČAČKU: Sin inspektora izbo mladića, pa se predao

V. Š. (23) iz Čačka, čiji otac radi u MUP, nasred ulice nakon svađe ranio Marka Šelovića (23), nekoliko sati posle napada sam došao ...

34
hronika
62
...

Motociklista teško povređen u Surčinu

Tridesetpetogodišnji motociklista je teško povređen na Surčinskom putu, nakon čega je prebačen na reanimaciju Urgentnog centra.

0
hronika
15
...

Bačena bomba na carinski parking

Nepoznate osobe bacile su u noći između nedelje i ponedeljka bombu na vozila parkirana na placu Carine u Gadžinom Hanu, javljaju "Večernje novosti" ...

0
hronika
4