ARHIVA
Objavio: smedia.rs 03.11.2012 | 17:20     Smedia preuzela: 03.11.2012 | 17:20

Kako živi pravi „Milioner iz blata“? (VIDEO)

0
2656
Kako-zivi-pravi-Milioner-iz-blata-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Godinu dana nakon što je osvojio milion dolara u indijskoj verziji kviza "Želite li da postanete milioner", Indijac Sušil Kumar dobio je nadimak “Milioner iz blata”. Njegova životna priča donekle se poklapa s pričom junaka filma Denija Bojla koji je osvojio "Oskara", s tom razlikom što je - istinita.Oskarom nagrađeni film “Milioner iz blata” osvojio je srca miliona gledalaca širom sveta. Međutim, dirljiva priča snimana u bolivudskom stilu o mladiću koji spletom najneverovatnijih okolnosti osvaja glavnu nagradu u kvizu “Želite li da postanete milioner“ ima i svoju realnu verziju.

Mladi Sušil Kumar pre više od godinu dana odgovorio je tačno na 13 pitanja u kvizu i postao milioner, prvi indijski pobednik pomenutog svetski poznatog kviza. Međutim, kako piše BBC, njegov život od tada nije se mnogo izmenio.
Isplatilo se: Čistila WC, a sada broji milione
Koja Ex Yu zemlja je oduševila indijskog milijardera?
Ko je neobični Indijac koji nam donosi milijarde (FOTO)

“Ranije nismo imali novca za struju pa su nam je isključivali po četiri sata svakog dana. Nisam mogao da gledam vesti niti omiljene programe, ali sada tih problema nemam. Nekada nismo mogli da kupimo ni litar mleka, a sada kupujemo dva litra bez problema”, kroz smeh priča mladi milioner, dodajući da je to

U kvizu čiji indijski naziv glasi “Kaun Banega Crorepathi?”, Kumar je osvojio milion američkih dolara. Ovaj diplomirani psiholog iz siromašne porodice tada je mesečno zarađivao oko sto dolara, pa osvojena nagrada iznosi njegovu ukupnu zaradu za koji bu morao da radi stotine godine.

“Kako živimo u malom gradu, moji ekonomski problemi u potpunosti su rešeni. To je pravo čudo! Kao da me je bog blagoslovio”, kaže on.Do sada je potrošio petinu nagrade, međutim, tvrdi da ne rasipa osvojeni novac. Njegova porodična kuća i dalje je ista, skromna i sa četiri prostorije. Ali i to će se uskoro promeniti jer u dvorištu sadašnje kuće niče nova, veća, namenjena celoj njegovoj porodici. Jedini luksuz koji će priuštiti jesu toaleti u svakoj spavaćoj sobi.

Sve čemu se sada nada jeste da postane profesor psihologije i da u svojoj kući opremi jednu prostoriju policama za knjige, kako bi pravio svoju biblioteku. Nada se porodici i raduje ga to što će moći da im pruži bolje uslove od onih u kojima je on odrastao.


(S media/B92)
Foto: YouTube
comments powered by Disqus