ARHIVA
Objavio: smedia.rs 29.08.2012 | 09:23     Smedia preuzela: 29.08.2012 | 09:23

Šta sve poseduje Vladimir Putin (FOTO)

0
3762
Sta-sve-poseduje-Vladimir-Putin-FOTO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Sve se glasnije čuje da je Vladimir Putin jedan od najbogatijih ljudi u svetu, da osim ličnog "naftnog" bogatstva uživa čak još veće blagodeti kao šef države.Putin glasine žusto poriče, međutim, ruski opozicionari u najnovijem izveštaju - čije delove prenosi "Njujork tajms" - tvrde da je se naftno bogatstvo meri desetinama milijardi dolara.Koliko zarađuje Putin?
Tajne iz kuhinja svetskih lidera
Rusijom zapravo ne vlada Putin

Kako prenosi američki list "Njujork tajms", ruski predsednik ima na raspolaganju čak 20 rezidencija. Šef ruske drzave poseduje i 15 helikoptera, četiri ogromne jahte i 43 aviona, uključujući glavni predsednički mlaznjak "Iljušin" čija je unutrašnjost obložena zlatom.


foto:Putinova jahta Olympia

"Njegov životni stil se može uporediti sa stilom jednog monarha iz Persijskog zaliva ili nekog 'šljaštećeg' oligarha", zaključuju autori izveštaja, koji nosi sarkastični naziv "Život jednog galiota".Obelodanjene su i fotografije Putina sa raznoraznim skupocenim satovima, čija je ukupna vrednost 687.000 dolara - oko šest puta više od predsednikove godišnje plate.


foto:Dmitry Azarov/Kommersant

Američki list podseća da, ruku na srce, Putin nije tako sebičan u svojoj strasti prema satovima, pošto je dva puta, što se vidi na video snimcima, skinuo sat sa ruke da bi ga dao ljudima koji su stajali pored njega, pa su tako jedan dečak i jedan radnik dobili satove "blanpen" vredne više od 9.000 dolara po komadu.

Izvor:Tanjug/S media foto:inquisitr.com, cbc.ca
comments powered by Disqus