ARHIVA
Objavio: smedia.rs 03.03.2012 | 13:57     Smedia preuzela: 03.03.2012 | 13:57

'Počeo sam kao perač sudova, a sad sam osiguran za ceo život'

0
6150
Poceo-sam-kao-perac-sudova-a-sad-sam-osiguran-za-ceo-zivot
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Zbog ekonomske krize sve više građana, i to ne samo onih u dvadesetim godinama, sanja o zapošljavanju na brodovima za krstarenje. Nadaju se platama od nekoliko hiljada dolara mesečno, kojim bi za godinu-dve na pučini otplatili kredite, kupili auto ili rešili stambeno pitanje."Nisam se proslavio na prvom razgovoru za posao, ali znanjem engleskog i komunikativnošću toliko sam odskakao na brodu da su me ubrzo unapredili. Sada sam na visokoj poziciji u administraciji, zarađujem odlično", kaže jedan od brojnih koji su još pre sedam godina pohrlili da rade na brodu.

Zbog krize, dugova u bankama, ali i velike nezaposlenosti, građani sve češće sanjaju o dobro plaćenom poslu na kruzerima. Tako je danas znatno više onih koji se javljaju za takav posao nego što ih je bilo pre pet godina.
Kakav profil na Facebooku, takav radnik na poslu
Ne želite otkaz? Onda ne govorite ovo
Karakteristike odličnog radnika

Brodovi zapošljavaju animatore, zdravstvene radnike i fitnes trenere, prodavače..., ali najtraženije je hotelsko i ugostiteljsko osoblje. Na prvi ugovor brodske kompanije najradije zapošljavaju mlade od 21 do 29 godina, s barem dve godine iskustva na sličnim poslovima.

"Ukrcavamo isključivo hotelsko osoblje, a sve više ljudi želi da se ukrca na brod, pa je trenutno odnos zahteva i onih koje prihvatimo oko deset prema jedan, ali od onih koji prođu selekciju zaposli se svako drugi", objasnio je Siniša Golac, direktor agencije koja se bavi ovim poslom u Hrvatskoj.


(Slobodna dalmacija)
comments powered by Disqus