ARHIVA
Objavio: smedia.rs 04.10.2011 | 07:17     Smedia preuzela: 04.10.2011 | 14:47

Dekan zaposlio celu familiju

0
4113
Dekan-zaposlio-celu-familiju
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ukoliko ste rođak dekana možete sa osnovnom školom da radite kao referent za doktorske studije. Više ništa nije neverovatno.Prema saznanjima Blica, profesor Milan Višnjić, dekan niškog Medicinskog fakulteta zaposlio je ukupno devet članova svoje porodice, od kojih deo nije kvalifikovan za radno mesto u toj instituciji.

Niš: "Vind džet“ odleteo sa parama
Paunović: Pripremamo se za novi talas krize


Dekan Višnjić: Ja biram koga ću da primim

Dekan Višnjić je, iako za to ne postoji zakonski osnov, već pet mandata prvi čovek Medicinskog fakulteta. Među prvima dekan je zaposlio sina na mesto docenta na predmetu socijalna medicina iako nije reizabran na mesto asistenta a što je neophodno po statutu.

Sinovljeva supruga, odnosno dekanova snaja, inače je diplomirala književnost, ali na Medicinskom fakultetu radi kao lektor srpskog jezika.

Višnjić je zaposlio i ćerku koja je matematičar, a na fakultetu koji obučava buduće lekare ona je asistent na informatici. Posao je dobio i ćerkin suprug - zet koji radi na Klinici za neurologiju, a asistent je na predmetu patofiziologija. Prema navodima, on na oba radna mesta prima platu.

Trnovit put od čistačice do magistra
Ko vuče napred, a ko poziraPrija - majka zeta, dobila je posao sekretarice dekana.

Tu nije kraj. Dekan je hleb obezbedio i članovima šire familije-sestra od tetke sa zvanjem mašinskog presera je sekretar Katedre za internu medicinu, a druga sestra od tetke sa osnovnom školom je referent za doktorske studije.

Na mestu načelnika finansija Medicinskog fakulteta bio je i dekanov brat od strica.

(Blic/S media foto:Blic)
comments powered by Disqus