ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 11.03.2010 | 10:26

Meksikanac, najbogatiji čovek na svetu

0
2025
Meksikanac-najbogatiji-covek-na-svetu
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Meksički telekomunikacijski tajkun Karlos Slim je najbogatiji čovek na svetu, pošto je prestigao Amerikance Bila Gejtsa i Vorena Bufeta i postao prva licnost iz jedne zemlje u razvoju na čelu liste magazina Forbs.Uspon Slima (70), sina piljara doseljenika, čije se bogatstvo procenjuje na 53,5 milijarde dolara i koji je kupio većinski udeo u Njujork tajmsu (New York Times), odražava sve veći snagu tržišta u usponu Latinske Amerike i Azije, navodi Forbs.

Slimovo bogatstvo se naglo uvećalo tokom prošle godine kada su njegove kompanije mobilne telefonije dodatno dobile u vrednosti. On je od 1994. prvi čovek koji nije iz SAD koji se našao na vrhu liste najbogatijih.

Slim je poznat po tome što nosi jeftina odela i retko koristi komjutere koje prodaju njegove firme, oslanjajući se na papir i olovku.

Mada poseduje - bilo lično ili kroz svoje fondacije i muzeje - impresivnu zbirku umetničkih dela, ukljucujući radove francuskog vajara Ogista Rodena (Auguste Rodin), on svoje poslove vodi iz neuglednih, staromodnih kancelarija.

Po obrazovanju gradjevinski inženjer, Slim je kupovao posrnule ili državne kompanije svih vrsta, popravljao ih i prodavao uz ogromne zarade.
comments powered by Disqus